23 juni 2022
19:00

Vasalund

Referat: BK Forward - Vasalund

Vasalund vinner vårepilogen mot Forward på Trängen med klara 3 - 0, och inte mycket att protestera mot, då Vasalund vaskade fram de bästa och mesta målchanserna Redan efter sex minuter kunde man frispela Elias Durmaz på bortre stolpen, och återigen en brant uppförsbacke och detta händer speciellt ofta hemma på Trängen. En spelintelligent Elias Durmaz ligger bakom mycket av Vasalunds farligheter i matchen.

Resultatet stod sig halvleken ut, och Forward hade sedan en hygglig period första halvtimmen av andra, men har haft svårt att vaska fram målchanser på slutet. Ett tungt Vasalund kunde sedan bokstavligen trycka in två mål på slutet, då man vinner duellerna i boxen framför Steffen.

Ute på plan spelar Forward oftast jämnt och har lika mycket boll som motståndarna, men framför båda målen väger man just nu alltför lätt. I de senaste matcherna har vi haft besök av Sandviken och Vasalund, och de två klart bästa lagen vi stiftat bekantskap med i vår (Gefle har vi ej mött).

Nu tar man nästan tre veckors ledighet, och återupptar träningen 13 juni. Möter även Åtvidaberg hemma i träningsmatch, innan hösten startar upp i Gefle 30 juli.

Startade: Steffen Kraus - Anton Ingves, Ryan Kukoyi, Jens Arrby, Jesper Åman, Johan Chamoun, Marcus Kanto, Axel Wetteus, Adam Molin, Svante Svedin, Josef Ibrahim